tiistai 27. syyskuuta 2011

Oi sateenkaarikauppa

Hihoo siistiä ku huomaan et ymmärrän jo huisisti mitä nuo puhhuu! Vaikka ite puhuminen ei oo kovinkaan helppoa, ja monesti joudun ottaan englantia avuksi, ni ymmärrän silti tosi paljon! Yleensä se meneeki niin et kaverit puhuu mulle saksaa ja mie soperran jotain saksan ja enkunhän yhistelmää. :--D Eiköhän siinäki jotain opi. :P

Oon nyt semmosilla saksan tunneilla jokka on tarkotettu ulkomaalasille/vaihto-oppilaille, ja tänään oli toka tunti ja hohoh. X) Siel on mie, vanha opettajarouva ja kaks 8-11 vuotiasta romanialaista poikaa. 8D aikas hupaisaa on, varsinki ku me käydään siellä jotain ihan alkeita. "Ich heiße Taru, ich komme aus Finnland." Ja ne pojat ei osaa juuri mittään ja joo. Noh, ainaki tuo voittaa saksan äikän tunnit!

Aa tänään oli ihana sää, ihan kesä. Mie pääsin jo pari tuntia ennen Micheliä koulusta joten jäin vaan kaupunkiin ja kuvailin kaikkea ja kävin parissa kaupassakin. :) Jos vaikka tässä piakkoin saisin aikaiseksi tehä postauksen tästä kaupungista/keskustasta! :--P

Perjantaina olin taas juoksemassa täällä Emdenissä 6 km! Se oli kiva juoksu ja upea sää ja heee mie voitin mun sarjan!!! :--D (sanottakoon semmonen pikku juttu et olin kyl ainut sarjassakin mutta eihän se mitään merkitse, eihän? :D ) Illalla viellä oltiin Einsteinissa. :)

Lauantaina käytiin Groningenissa, Hollannisa! Ihan shoppailemassa oikeestaan vaan. :P Se on semmone aikas iso kaupunki, en kyl löytäny juuri mittään.

Sunnuntaina käytiin Ökowerkissa, semmonen iso puisto tai joku täynnä puita ja pensaita ja kasveja ja possuja ja omenoita ja aurinkopaneeleita ja kaikkea, en mie tiiä mikä se oli, mut kiva se oli. :D Hukkasin vaan mun ikivanhat aurinkolasit sinne. :'<

Näil on täällä nyt joku koeviikko tai joku ja mie en kyllä tehä yhtään koetta. :DD Okei, kyl mie enkun aattelin tehä mutta joo. Niin, joka tapauksessa ne teki niitä kokeita eilen joten mullei ollu koulua. :D Kävin sitte Christianen kanssa Norden-nimisessä pikkukapungissa ostamassa tuttujen vauvalle ristiäislahjaa. Kyllä sieltä jotain muutaki tarttu mukaan. :)

Siinä teille aito bratwursti!

Michelin tulishow

Groningen


Ökowerk






possu

jee se pomputti
ja tuo pomputti vettä!
Käytiin tuulimyllyssä :)

Juu, kohta lähetääntaas semmosen läheiseen kylään/kaupunkiin ku näil on siellä taas joku esitys. :) Moro!

Yippee, I realize that I understand very much what they are speking to me!! Really, but the answering is so much harder.. x) hehe.
Today was a wonderful weather, I just walked in the city and took photos. :) I'm going to make soon a post about this city. :)
On friday I was running again in a run in Emden. :) 6 km, it was nice and nice weather and everything!
On saturday we were in Groningen, Holland, shopping.
On Sunday we were in a Ökowerk here, i don't actually know what it is, but it was some kind of park. :D nice it was!
And yesterday I haven't school, so I went with my host-mother to a little city called Norden.

Yeah, soon will we go to another little city because they have some little gig there. :) Bye!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti on aina paikallaan!