perjantai 7. lokakuuta 2011

Kaupunkini mun

Elikkäs aattelin tehä postauksen ihan vaan tästä Emdeninstä! Kaikkia mitä paikkoja tääl on ja kertoilla jotaki. :)

Eli Emden on tämmönen Seehafenstadt eli satamakaupunki. Tää kaupunki on rakennettu tuon meren lahden ympärille, ja keskusta on ihan siinä sen lahden ympärillä. Emden on noin Rovaniemen kokonen, joku 50 000 asukasta, näitten mukaan pieni kaupunki. :D Mulle kuitenki aikas iso. Ite asutaan tässä 5 km päässä keskustasta pikkukylässä nimeltä Larrelt.
Emdeniä

Tykkään Emdenistä kovasti, koko ajan näkkee laivoja ja kaikkia tuolla ja sitte linnut pörrää, ja ku menee vähän ulommaks kaupungista onki jo heti maaseudulla! Sielä kaikki tosi aavat (ei mäkiä missään) pellot ja lampaat ja hepat ja lehmät ja sitte tuulimyllyt ja -voimalat.
Rathus

Emdenin keskusta on aika simppeli sen takia, et jos eksyy siellä on kolme korkeaa rakennusta, ja jos löytää menee jonku niitten luokse, tietää missä on. Kätevää! :D Ainaki mulle tarvittavaa...
Maamerkki nro. 1 Wasserturm - vesitorni
nro. 2 kirkon torni, josta näkee kätevästi myös kellon. Polizei-auto siinä samalla sitten myös :D

ja nro. 3, TV-torni

Sitte tuola keskustassa on myös semmonen Emderwall eli semmonen puupuisto tai joku joka oli alussa tehty suojaksi hyökkäyksiä vastaan. Siel on myös vallihaudat ja käyään aina välillä siellä juoksemassa. Se on tosi nätti paikka.
Emderwall

Tääl on myös Volkswagenin tehas ja joka kerta ku menee jossain vaikka pyörällä näkee junia tai rekkoja täynnä uusia volkkareita. :D Joskus jopa Audeja!

Emdenissä ihmiset muuten kulkee tosi paljon pyörällä! Niille on jopa omat liikennevalot, mut siellä me vaan autojen seassa mennään. :D Sitte niille on myös lyhtypylväissä sellaset kädensijat mistä pittää kiinni ettei tarvi nousta pyöränselästä. XD Ne on oikeesti käteviä!
Rautatie-asema
Tääl on aika paljon tällasia sodan aikasia bunkkereita.
Ihanat punaset tiet ja talot
Siellä näkkyy telakka eli lähellä on myös meri :D
Kirkkokin

Einstein! Meijän illanvietto paikka! :P

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti on aina paikallaan!